Márványfelületek tisztítása

A KŐ az egyik legcsodálatosabb természetes alapanyag, amellyel igazán egyedivé varázsolhatja környzetét. Mi évek óta foglalkozunk gránit, márvány, mészkő, és egyéb féldrágakövekkel és a mai napig, még mindig rácsodálkozunk egy-egy kőben megbújó kristályra, a kőzet különleges színeire, nézzük, ahogy a fényre változtatja összhatását, ahogy változik minden percben bizonyítva ezzel életteli létezését.

Minen felületnek vissza lehet adni a méltóságát. Mi ezen dolgozunk!!!

A márvány olyan, kalcitból és/vagy dolomitból álló metamorf kőzet, amelynek karbonátásvány-tartalma az 50%-ot meghaladja. A tiszta márvány több mint 95% karbonátásványt (kalcitot) tartalmaz. A szilikátos márványban a karbonátásvány-tartalom 50-95%. Szerkezete tömör, szemcsés. Színe a különböző szennyeződések szerint változik. Leggyakoribb a vas-oxid és a mangán-oxid okozta elszíneződés. Létezik vörös, szürke, fehér, carrarai és még számos változata. A hazai fajták (Siklós, Piszke) nem igazi márványok, csupán tömör mészkövek.

A márvány tetszetős felülete és időtállósága miatt évezredek óta kedvelt anyag. A márvány és a mészkő viszonylag elég kemény és tartós anyag. Fennmaradtak több ezer éves márvány lépcsők is, melyek a mai napig nem koptak el teljesen.

Kollégáimmal megfelelő szakértelemmel és gondosággal végezzük ennek a különleges felületnek a tisztítását.