Rézfelületek tisztítása

A réz az egyik legrégebben és leggyakragyabban használt fém, amely jelenléte számos biológiai folyamat lezajlásához szükséges. A vöröses fényű, könnyen alakítható anyag kitűnően vezeti a hőt és az elektromos áramot, könnyen oxidálódik.

A réz az emberiség számára ősidők óta alapvető anyag. Valójában a történelem egyik legfontosabb korszakát is egy rézötvözetről nevezték el bronzkornak.

A réz volt az első fém, amit az ember nagyobb mennyiségben kezdett használni. Az első munkások hamar rájöttek, hogy a réz könnyen lemezekké kovácsolható, majd a lemezek formákká alakíthatóak, melyek a tudásuk fejlődésével egyre összetettebbekké váltak.

A bronz megjelenésével a fémöntés széles köre vált lehetővé. Számos illusztráció az oldalunkon azt a célt szolgálja, hogy bemutassuk a fémmegmunkálás fejődését, ami a reneszánsz mesterek felbecsülhetetlen örökségében csúcsosodott ki. De a réz és legfontosabb ötvözetei, a bronz és a sárgaréz mindig is többet jelentettek egy dekoratív díszítőelemnél.

Bár Róma óta a vas vált az alapvető fémmé a nyugati civilizációkban, mégis a rezet használták, ha az erő mellett a tartósság volt a cél. Korrózióállósága biztosította, hogy a réz, a bronz és a sárgaréz funkcionális és dekorációs anyag maradt a középkorban és az azt követő évszázadokon át egészen az ipari forradalomig, hogy végül napjainkban és a jövőbe nézve is alapvető anyag legyen.

A rézfelületeket igen körültekintően kell tisztítani, hiszen egy nagyon érzékenyen reagál at erősebb savas hatású tisztítószerekre. 
Csapatunkkal és technológiánkkal nagyon szép eredményeket értünk el a réztisztítás területén.

 

Hívjon most +36706737668