Greslapok tisztítása

A hagyományos értelemben vett greslap, egy anyagában színezett, teljes keresztmetszetében azonos homogenitású, mázatlan, a természetes kövek hatását tükröző kerámialap. Mint minden más kerámiaárut (edények, csészék stb.), szaniterárut (mosdók, wc-k, bidet-k stb.) építési kerámiák (tégla, cserép stb.) a kerámia greslapokat is agyag, homok és más természetes anyagok keverékéből állítják elő.

Előfordul, hogy díszítő, esetleg színező anyagként természetes kövek őrleményeit keverik az alapmasszába, sokszor teljesen különböző szemcseméretben. Az utóbbi időkben a greslap jelentős fejlődésének hatására sikerült a kívánt anyagok például a gránit hatását meglehetősen hűen reprodukálni, ezáltal a porcelán gres alkalmazása széles körben lehetővé vált.

A gres lapos burkolatok olyan tisztítószert igényelnek, amely porózus felületükből is eltávolítja a koszt. Esetenként tisztítás után egy védőréteget adó szer használata is ajánlatos, ami meggátolja a szennyező anyagok tapadását, és a padló tompa fényét is visszaadja. A megszáradt padlófelületet száradás után célszerű mikroszálas mop-pal is áttörölni, amelynek antisztatizáló hatása gátolja a por és egyéb szennyeződések gyors lerakódását.

+36706767668

 

Hívjon most +36706737668